Trupele rusești probabil că vor încerca să cucerească cea mai mare centrală electrică din Ucraina, aflată în Vuhlehirska, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de joi dimineață.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • Forțele rusești și separatiste continuă să încerce atacuri de mică amploare de-a lungul liniei de front din Donbas.
  • Este probabil ca trupele rusești să se apropie de a doua cea mai mare centrală electrică din Ucraina, la Vuhlehirska, la 50 km nord-est de orașul Donețk.
  • Rusia are ca prioritate capturarea infrastructurii naționale critice, cum ar fi centralele electrice.
  • Cu toate acestea, probabil că încearcă, de asemenea, să pătrundă în Vuhlehirska ca parte a eforturilor sale de a recâștiga impulsul în pintenul sudic al avansului său spre orașele-cheie Kramatorsk și Sloviansk.

Statul major ucrainean a spus miercuri că „inamicul lansează un asalt în zona Berestove și în apropierea termocentralei Vuhlehirska”, precizând că luptele continuă acolo.

Rușii controlează încă din primele zile ale războiului cea mai mare centrală nucleară din Europa, cea de la Zaporojie, dar aceasta este încă operată de tehnicieni ucraineni. Săptămâna trecută ucrainenii au afirmat că trupele de invazie au instalat lansatoare de rachete în centrala nucleară și trag cu ele de acolo.

---------------