Trupele de invazie ale Moscovei își întăresc pozițiile defensive în zonele pe care le-au ocupat în sudul Ucrainei din cauza contraofensivei anunțate de Kiev, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de duminică dimineață.

Foto:

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • Rusia își consolidează pozițiile defensive în zonele ocupate din sudul Ucrainei. Printre măsuri se numără mutarea de trupe, echipamente și depozite militare între Mariupol și Zaporojie, precum și în Herson.
  • Forțele rusești din Melitopol sporesc, de asemenea, măsurile de securitate.
  • Forțele ucrainene exercită presiuni asupra liniei defensive rusești din regiunea Herson de mai bine de o lună, iar declarațiile politice recente, atât ale lui Zelenski, cât și ale vicepremierului, au avertizat cu privire la viitoare operațiuni de ofensivă pentru a forța Rusia să iasă din zonele pe care le controlează în prezent.
  • Mișcările defensive ale Rusiei sunt probabil un răspuns la anunțatele ofensive ucrainene, la solicitările făcute de ministrul apărării Șoigu într-o vizită recentă în Donbas, dar și la atacurile pe care Ucraina le lansează împotriva posturilor de comandă, a nodurilor logistice și a concentrărilor de trupe.
  • Având în vedere presiunile asupra trupelor rusești, întărirea pozițiilor din sud în timp ce lupta pentru Donbas continuă indică probabil seriozitatea cu care comandanții ruși tratează amenințarea.

-------------