Sirenele de raid aerian au răsunat sâmbătă dimineață în Kiev, în timp ce Rusia a intensificat bombardamentele cu rază lungă de acțiune asupra orașelor ucrainene, care au ucis cel puțin 34 de persoane în ultimele trei zile și au rănit zeci de oameni, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vineri seara târziu, rachete rusești au lovit orașul Dnipro, ucigând trei persoane și rănind 15, a declarat guvernatorul regional Valentyn Reznychenko.

Rachetele au lovit o uzină industrială și o stradă de lângă aceasta, a precizat el. Imaginile difuzate pe rețelele de socializare au arătat un fum negru gros care se ridica din clădiri și mașini în flăcări.

Opt persoane au fost ucise și 13 rănite într-o serie de bombardamente în 10 localități din regiunea estică Donețk, a declarat guvernatorul Pavlo Kyrylenko într-un interviu televizat.

Joi, rachete de croazieră Kalibr lansate de pe un submarin rusesc din Marea Neagră au lovit o clădire de birouri din Vinița, un oraș cu 370.000 de locuitori situat la aproximativ 200 km sud-vest de Kiev. Ucrainenii au spus că lovitura a ucis cel puțin 23 de persoane și a rănit zeci de persoane.

Aceste atacuri au fost cele mai recente dintr-o serie de lovituri rusești din ultimele săptămâni, folosind rachete cu rază lungă de acțiune asupra unor clădiri aglomerate din orașe aflate departe de front, ucigând zeci de persoane.

-----------