​Polițist de frontieră din Belarus, care a fost reținut pentru intrarea ilegală în Ucraina, a declarat că el a trecut granița pentru a se alătura forțelor armate ale Ucrainei pentru a lupta împotriva Rusiei, potrivit unui purtător de cuvânt al grănicerilor ucraineni, relatează Ukrainska Pravda.

Politist de frontiera belarus ar fi trecut granita in Ucraina pentru a lupta impotriva RusieiFoto: captura Ukrainska Pravda

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de graniță al Ucrainei, Andrii Demcenko, a spus că, recent, patrula de frontieră de la Volîn a reținut un bărbat fără documente. El a trecut ilegal granița cu Ucraina, din Belarus.

„Deținutul a spus că este polițist de frontieră din Belarus și servește în grupul de frontieră Brest. El a spus că a decis să încalce granița pentru a se alătura Forțelor de Apărare ale Ucrainei în războiul împotriva agresorului rus”, a spus Andrii Demcenko.

Bărbatul a spus, de asemenea, că știe oameni care au aceleași opinii și sunt dispuși să reziste Rusiei. A plecat în Ucraina cu unul dintre ei, dar au fost descoperiți în drum spre graniță, urmăriți și împușcați, așa că doar el a putut trece granița de stat”.

Demcenko a adăugat că informațiile furnizate de cetățeanul reținut al Republicii Belarus sunt în prezent în curs de verificare, în urma acesteia urmând să se ia o decizie cu privire la soarta acestuia.

Belarusul este unul dintre cei mai importanți aliați ai președintelui Vladimir Putin, trupele ruse trecând granița pe la această țară fost-sovietică pentru a invada Ucraina.

Lukașenko a susținut recent că rachete trase din Ucraina către Belarus au fost doborâte, promițând un „răspuns” dacă teritoriul său va fi afectat.

De asemenea, Vladimir Putin a anunțat că intenționează să livreze în Belarus rachete capabile să transporte focoase nucleare.

Urmărește ultimele evoluții din a 140-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.