​Autoritățile ruse au identificat prin testare ADN rămășițele unui nou ofițer ucis în Ucraina, acesta fiind comandantul unei divizii motorizate recent reînființată de ministerul rus al Apărării.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vestea uciderii colonelului Alexei Gorobeț, comandantul Divizei 20 de Infanterie Motorizată, a fost confirmată de mai multe site-uri locale de știri din Rusia care relatează că ofițerul a fost ucis în timpul „operațiunii militare speciale” din Ucraina.

„Din păcate, acest lucru este adevărat, Alexei Gorobeț a murit”, a declarat marți Alexander Strukov, șeful unei organizații a veteranilor ruși. Informația a fost confirmată ulterior și de soția militarului, Ana Gorobeț.

Eliminarea sa în regiunea Herson sa și a altor 4 ofițeri superiori din cadrul Diviziei 20 a fost anunțată anterior de un jurnalist ucrainean, fără a fi confirmată însă de armata rusă.

Ministerul Apărării de la Moscova a reînființat anul trecut Divizia 20 de Infanterie Motorizată în cadrul Armatei a 8-a de Gărzi, momentul în care colonelul a fost numit în fruntea unității nefiind precizat de presa rusă.

Circumstanțele morții lui Gorobeț sunt neclare însă presa din Rusia scrie că a fost nevoie de o testare ADN pentru identificarea acestuia.

Vara trecută, colonelul de gardă Gorobeț a fost implicat în organizarea forumului tehnico-militar „Armata-2021”, ocazie cu care afirma că:

„Noi - soldați, sergenți, ofițeri - am făcut toate eforturile pentru a arăta capacitățile de luptă disponibile ale armelor și echipamentelor militare și, ca parte a unei prezentări dinamice, să le demonstrăm capacitățile de luptă”.

Urmărește ultimele evoluții din a 139-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.