Lipsa de pauze a soldaților folosiți de Rusia în războiul declanșat în Ucraina este una dintre cele mai mari probleme ale trupelor de invazie, afirmă Ministerul britanic al Apărării în evaluarea de luni dimineață.

Soldati rusi in UcrainaFoto: Dmytro Smolyenko / Avalon / Profimedia Images

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • Duminică, 10 iulie, bombardamentele rusești au continuat în sectorul nordic al Donbasului, dar probabil fără progrese teritoriale majore.
  • Forțele ucrainene au continuat să exercite presiuni în unele puncte ale liniei defensive rusești din nord-estul regiunii Herson, de asemenea, probabil fără a obține câștiguri teritoriale.
  • La sfârșitul lunii iunie, o agenție de presă de limbă rusă cu sediul în regiunea lacului Baikal a încărcat un videoclip în care soțiile soldaților din Armata 36 de arme combinate a Districtului militar de est (EMD) au făcut apel direct la un politician local pentru ca soții lor să se întoarcă acasă după ce au fost în serviciul în Ucraina.
  • Una dintre femei a afirmat că personalul Brigăzii 5 de tancuri separate de grăniceri din EMD este „epuizat mental și fizic", deoarece se află în serviciul activ de luptă de la lansarea „operațiunii militare speciale" la 24 februarie 2022.
  • Lipsa de pauze de la condițiile intense de luptă este foarte probabil una dintre cele mai dăunătoare dintre numeroasele probleme de personal pe care Ministerul rus al Apărării se străduiește să le rezolve în rândul forței desfășurate în Ucraina.

------------