Un nou sondaj de opinie arată că începe să scadă sprijinul publicului din Marea Britanie pentru refugiații din Ucraina, în condițiile în care luptele continuă pe front.

Copii refugiați din UcrainaFoto: Salvati Copiii Romania

Cotidianul ”The Independent” face o comparație între sondajele efectuate de YouGov. În martie, măsurătorile indicau că 75% dintre oameni sunt de acord ca refugiații din Ucraina să se stabilească în Marea Britanie.

Alți 42% considerau că numărul de ucraineni care vin în țară ar trebui să fie de zeci de mii.

Ultimele cifre publicate arată că procentul celor care susțin stabilirea refugiaților în Marea Britanie a scăzut la 71%.

O scădere mult mai mare se înregistrează atunci când vine vorba despre numărul de refugiați pe care ar trebui să-i primească Marea Britanie: doar 29% spun că ar trebui să fie de ordinul zecilor de mii.

Guvernul de la Londra nu are nicio schemă de relocare pentru refugiații ucraineni, oferind în schimb vize cu valabilitate de trei ani persoanelor care au rude în Marea Britanie sau sunt susținute de voluntari.

Până în prezent, au existat 175.100 de cereri din partea cetățenilor ucraineni, dintre care 148.300 au fost aprobate, iar 91.000 de titulari de viză au sosit în Marea Britanie.