Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a vorbit despre trei posibile scenarii pentru încheierea războiului cu Rusia, printre care prăbușirea Federației Ruse, victoria Ucrainei pe câmpul de luptă și un alt presupus „gest de bunăvoință al Federației Ruse”, relatează Ukrainska Pravda.

Oleksii ReznikovFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia
  • „Primul scenariu ar fi aproximativ același cu „bunăvoința” pronunțată de ruși când s-au retras din regiunile Kiev, Cernihiv, Sumî și Insula Șerpilor”.
  • „Prin urmare, cred că ar fi rupt într-un lanț al mai multor multe evenimente. În primul rând, vom prelua poziția de dinainte de 24 februarie, apoi vor avea loc câteva conversații despre statutul Donețkului, Luganskului și Crimeei ocupate anterior, dar la masă cu partenerii noștri puternici”.

Potrivit lui Reznikov, cu siguranță nu va exista „Minsk III” și nu vor exista acorduri de capitulare: „Nimeni nu va negocia cu pistolul la cap”.

  • „A doua opțiune este că vom distruge treptat forțele armate ale Federației Ruse, pentru că acesta este de fapt un război de uzură. Au mai mulți oameni, teritoriu, tancuri, avioane etc., dar nu totul este modern, totul este vechi și în prezent folosesc principiul unei mașini de tocat carne”.

Potrivit ministrului, a doua variantă de victorie nu ar fi atât de rapidă: „Până la sfârșitul acestui an, poate chiar la începutul anului viitor”.

  • „Al treilea scenariu este mai dramatic pentru Federația Rusă: este prăbușirea Federației Ruse, este un marș al suveranităților în mai multe subiecte diferite: Tatarstan, Bașchiria, în Est etc. Cu siguranță o vom vedea în timpul vieții noastre, dar aceasta este o poveste destul de lungă.”

Urmărește ultimele evoluții din a 135-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.