Rusia este pregătită pentru negocieri cu Ucraina şi cu Turcia privind exportul de cereale ucrainene, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, reprezentanţilor presei la reuniunea miniştrilor de externe din G20 de la Bali, transmite agenția rusă Interfax, preluată de Rador.

Serghei LavrovFoto: Alexander Vilf / Sputnik / Profimedia

''Suntem pregătiţi pentru negocieri cu omologii noştri ucraineni şi turci. Avem toate soluţiile: dacă discutăm despre cerealele ucrainene, Ucraina trebuie să-şi deblocheze porturile, să le elibereze sau să asigure trecerea în siguranţă prin zonele minate, iar în afara apelor teritoriale ale Ucrainei, Rusia şi Turcia sunt dispuse să asigure siguranţa navelor, să le aducă în strâmtori şi, apoi, în Marea Mediterană, unde vor naviga pe cont propriu'', a spus Lavrov.

El a menţionat că rolul principal în această chestiune este jucat de militari, deoarece schema propusă implică utilizarea forţelor navale.

„Când vor continua negocierile, nu pot spune, pentru că am lipsit câteva zile de la Moscova, dar pot să confirm că suntem mereu pregătiţi'', a adăugat Serghei Lavrov.

-----