Președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz și-au continuat "coordonarea strânsă privind răspunsul la războiul din Ucraina" în cadrul unui dineu de lucru care a avut loc luni seară la Paris, potrivit AFP.

Emmanuel Macron și Olaf ScholzFoto: Kay Nietfeld / AFP / Profimedia

Cei doi lideri s-au întâlnit din nou la o săptămână după o cină privată, pe 25 iunie, în timpul summitului G7 din Alpii bavarezi.

De asemenea, împreună cu prim-ministrul italian Mario Draghi, au călătorit la Kiev, la 16 iunie, pentru a-și arăta sprijinul pentru Ucraina și pentru cererea de aderare a țării la Uniunea Europeană.

În cadrul acestui dineu parizian, cei doi lideri au discutat "principalele probleme actuale la nivel internațional, european și bilateral".

Aceștia urmau să discute despre independența UE în "energie, apărare și materii prime strategice", dar și despre situația din Sahel și despre următorul Consiliu de Miniștri franco-german.

"Acest tip de întâlnire este o modalitate de a consolida și de a aprofunda încrederea", mai ales după summitul NATO și G7 de la Elmau, a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului, Steffen Hebetsreit.

"Este o diferență dacă acest tip de discuții au loc față în față sau virtual", a adăugat el, întrebat de un jurnalist despre oportunitatea unei astfel de călătorii în locul unei videoconferințe pentru a proteja mediul.