Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a afirmat sâmbătă că Ucraina a încercat să lovească facilităţi militare de pe teritoriul belarus în urmă cu trei zile, dar că toate rachetele trimise de ucraineni au fost interceptate, a relatat agenția de stat Belta, potrivit Reuters.

Aleksandr LukasenkoFoto: Belarus1 TV / East2West News / Profimedia

Lukașenko, care nu a furnizat vreo dovadă în susținerea afirmațiilor sale, a mai spus că Belarusul nu vrea război cu Ucraina, dar că va lupta în caz că teritoriul său va fi invadat.

Armata ucraineană nu a comentat deocamdată acuzațiile, notează Reuters.

„Ne provoacă. Trebuie să vă spun, în urmă cu trei zile, poate mai mult, o încercare de a lovi facilităţi militare de pe teritoriul belarus a fost făcută de pe teritoriul Ucrainei”, ar fi declarat președintele Lukașenko, conform agenției oficiale Belta.

„Dar, slavă Domnului, sistemele antiaeriene Panțîr au reușit să intercepteze toate rachetele lansate de forțele armate ucrainene”, a mai spus Lukașenko.

El a mai ținut să precizeze că nu există trupe din Belarus care luptă în ceea ce Moscova numește „operațiune militară specială” în Ucraina.

Belarus este un aliat apropiat al Rusiei și a permis Moscovei să folosească teritoriul belarus pentru a-și trimite trupele în Ucraina pe 24 februarie.

___