Un nou clip video de pe frontul din Ucraina arată cum turela unui tanc rusesc zboară în aer până la o înălțime de zeci de metri, depășind „recordurile” incidentelor similare de până acum.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel de cazuri au fost văzute foarte des pe frontul din Ucraina, fiind cauzate de modul de proiectare a tancurilor rusești.

Spre deosebire de cele occidentale, muniția nu este ținută separat, așa că mare parte din loviturile încasate de tancurile trupelor lui Vladimir Putin duc la explozia catastrofală a obuzelor din interior, iar turela este aruncată la distanță de restul vehiculului.

Deși nu se vede ce a lovit tancul, este clar din filmarea dronei ucrainene că are loc o explozie masivă de muniție în interiorul vehiculului blindat, turela fiind aruncată în sus mult peste vârfurile copacilor, iar aceasta fiind văzută cum se rotește în jurul axei proprii cu mare rapiditate.

„Turela unui tanc rusesc a încercat să devină satelit după o lovitură ucraineană”, comentează contul de experți în armament Ukraine Weapons Traker.

„Deci acesta este noul program spațial rusesc”, comentează ironic un utilizator Twitter.

De remarcat că pe filmare se vede, la câteva zeci de metri de tancul lovit, un alt tanc/vehicul blindat, din care iese un fuior de fum, dar care pare să nu fi suferit o explozie atât de devastatoare.

Referință: VIDEO Cât de sus poate zbura turela unui blindat rusesc? Explozie spectaculoasă după un atac al ucrainenilor

___