Lovitura asupra centrului comercial din Kremenciuk de luni și cele de lângă Odesa de joi au fost desfășurate de ruși cu rachete antinavă lansate din avioane, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de sâmbătă dimineață.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • Forțele rusești continuă să obțină progrese minore în jurul Lysychansk, iar loviturile aeriene și de artilerie continuă în acest district. Probabil că forțele ucrainene continuă să blocheze forțele rusești la periferia sud-estică a Lysychanskului.
  • Rusia continuă să utilizeze rachete anti-navă lansate din aer pentru atacuri terestre, probabil din cauza stocului tot mai mic de arme moderne mai precise.
  • Analiza înregistrărilor CCTV arată că racheta care a lovit centrul comercial Kremenchuk la 27 iunie 2022 a fost foarte probabil o Kh-32. Aceasta este o versiune îmbunătățită a Kh-22 KITCHEN din epoca sovietică.
  • Deși Kh-32 are mai multe îmbunătățiri de performanță față de Kh-22, aceasta nu este încă optimizată pentru a lovi cu precizie ținte terestre, în special într-un mediu urban.
  • Acest lucru sporește foarte mult probabilitatea producerii de daune colaterale atunci când sunt vizate zone construite.
  • Alte lovituri la 30 iunie 2022 în Regiunea Odesa au implicat probabil rachete Kh-22 KITCHEN. Aceste arme sunt și mai puțin precise și nepotrivite pentru lovituri de precizie și aproape sigur au provocat în mod repetat victime civile în ultimele săptămâni.

-----------