Parlamentarul rus Yury Afonin, care se află printre persoanele sancționate de SUA pe fondul invadării Ucrainei de către Kremlin, spune într-o emisiune TV că Rusia „va dobândi acum din ce în ce mai mulți aliați”.

Yury AfoninFoto: Captura video

„Rusia va dobândi acum din ce în ce mai mulți aliați, pentru că trebuie să construim o lume egalitară pentru ca țările mai mici - despre care a vorbit și președintele - nu sunt supuse presiunii. Vestul înseamnă exploatare și că sistemul trebuie să fie distrus”, a spus Yury Afonin.

Declarațiile parlamentarului Partidului Comunist al Federației Ruse vin pe fondul unui summit NATO care a hotărât extinderea alianței cu Finlanda și Suedia și un sprijin pe termen lung pentru Ucraina.

Rusia se află sub o presiune enormă din cauza sancțiunilor impuse de Vest, iar oligarhii ruși au început să critice războiul lansat de Moscova.

Într-adevăr, Putin încă mai are aliați. Siria a recunoscut oficial independenţa şi suveranitatea celor două regiuni separatiste Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei.

China răspândește și ea la rândul ei dezinformarea Rusiei. Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia are ca prioritatea să dezvolte relaţiile cu China. Însă și China se află la rândul său sub presiunile Vestului, care îi repetă constant să nu se plaseze pe partea greșită a istoriei.

Analizele experților occidentali spun că Rusia nu va mai putea continua ritmul actual al războiului foarte mult din cauză că depozitele de armament se golesc, iar banii încep să nu mai vină. Pe de altă parte, Ucraina are tot suportul Vestului.

În timp ce Yury Afonin vorbea la televiziunea rusă, pe fundal rulau imagini cu președintele rus Vladimir Putin care a participat la Așgabat la un summit al națiunilor de la Marea Caspică, alături de liderii Azerbaidjanului, Kazahstanului, Iranului și Turkmenistanului. În paralel, erau imagini și de la summitul NATO.

Urmărește LIVE AICI toate informațiile despre războiul din Ucraina - ziua 127