Forțele ruse au continuat să încerce să atace Lisiceansk, bombardând constant orașul din estul Ucrainei, unde încă mai sunt aproximativ 15.000 de oameni, a declarat miercuri Serhiy Hayday, șeful administrației militare din regiunea Lugansk, relatează CNN.

Război în Ucraina: lupte intense în Lisiciansk, oraș de pe linia frontuluiFoto: Profimedia Images

„Luptele continuă la periferia orașului, [rușii] încearcă să asalteze constant”, a spus Hayday într-un mesaj televizat. „În ultimul timp, băieții noștri au lovit depozitele, sediile și barăcile [forțelor ruse]. Și asta face posibilă o pauză între aceste atacuri.”

Hayday a mai spus că „aproximativ 15.000 de oameni” rămân în Lisichansk, în ciuda recomandării oficialilor din ultimele câteva săptămâni să evacueze orașul. Acum, în timp ce orașul este bombardat constant, a devenit mult mai greu pentru oameni să plece.

„Acum, densitatea atacurilor este foarte de puternică. Atât de mare încât nu putem pune decât 30 de oameni într-un autobuz”, a spus el. „Prin urmare, suntem foarte atenți la acest lucru.”

„Autostrada Bakhmut-Lisicheansk nu a fost folosită de mult timp. Dar avem alte rute, nu le dăm numele”, a adăugat el. „Acum este apogeul ostilităților.”

Reamintim că rușii au reușit capturarea în totalitate a orașului Severodonețk și acum fac presiuni pentru a cuceri orașul Lisiceansk, de pe malul opus al râului Donețk.

Capturarea orașului ar oferi Rusiei controlul aproape complet al regiunii Lugansk, una dintre cele două regiuni din Donbas. Controlul Donbasului este obiectivul public declarat al „operațiunii militare speciale” a Rusiei, deși invazia pe mai multe fronturi lansată în februarie a arătat clar că ambițiile inițiale ale Moscovei erau mult mai largi.

Urmărește ultimele evoluții din a 126-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.