Președintele ucrainean Volodimir Zelenski crede că omologul său rus Vladimir Putin suferă de o maladie gravă care constă în lipsa de respect faţă de poporul ucrainean. Liderul de la Kiev apreciază că de aceeași boală suferă și mai mulți aliați ai lui Putin, potrivit media ucrainene Unian şi Rbc.ua, care citează miercuri un fragment dintr-un interviu mai amplu acordat de acesta postului de televiziune american NBC.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency/Ukraine Presi / Zuma Press / Profimedia

Solicitat să comenteze referitor la speculaţiile potrivit cărora Putin ar fi bolnav, Zelenski a afirmat în interviul pentru NBC că boala liderului rus este mai periculoasă decât cancerul despre care vorbesc unele media, scrie Agerpres.

„Nu ştiu ce se întâmplă cu Vladimir Putin. Cred că are o boală gravă, dar aceasta este mai complicată decât boala despre care vorbiţi. Aceasta este o boală privind lipsa de respect faţă de poporul nostru, are legătură cu capturarea teritoriului nostru, cu torturile comise de soldaţii lui pe pământul nostru", a spus preşedintele ucrainean, remarcând că nu doar Putin „suferă de această boală" în Rusia.

„Din păcate, nu este problema unei singure persoane. Mulţi din anturajul preşedintelui Federaţiei Ruse suferă din aceeaşi cauză: ambiţii supradimensionate, neînţelegere şi lipsă de respect pentru legile internaţionale, pentru viaţa oamenilor. Pentru ei, asta e un fleac. Aceasta este o boală foarte periculoasă pentru statul nostru", a subliniat Volodimir Zelenski.

Zelenski a insistat că această maladie este periculoasă pentru Ucraina, iar speculaţiile dacă Putin are sau nu cancer sau altă boală nu reprezintă decât simplă pălăvrăgeală.

Ce boli se speculează că ar avea Putin

Anterior, o serie de experţi şi mass-media din diferite ţări au susţinut că Vladimir Putin ar fi grav bolnav.

În special, preşedintelui rus i-au fost atribuite diverse tipuri de cancer, precum şi schizofrenie, demenţă, precum şi boala Parkinson.

La sfârşitul lunii mai, au apărut informaţii că preşedintele rus ar fi fost operat, notează Unian.

Informaţiile despre bolile preşedintelui rus Vladimir Putin sau chiar despre decesul său lucrează în favoarea Kremlinului.

Oamenii în loc să lupte sau să ajute armata (ucraineană) aşteaptă moartea dictatorului, consideră Viktor Andrusiv, consilier al ministrului ucrainean de interne, citat de Gazeta.ua.

Nu există nicio confirmare oficială că Putin ar suferi de vreo boală incurabilă, fiind vorba doar de speculaţii, adaugă el.

-----------