Serviciul de securitate ucrainean a anunțat marți că a arestat un fost agent KGB care a ajutat la dirijarea atacurilor cu rachete rusești în urma cărora au murit peste 50 de soldați la o unitate militară din vestul țării în luna martie, transmite Reuters.

Militari din Serviciul secret al UcraineiFoto: Felipe Dana / AP - The Associated Press / Profimedia

Suspectul reținut de serviciile secrete ucrainene a trimis locația centrului de pregătire militară din Iavoriv unor contacte dintr-o agenție rusă nespecificată, folosind aplicația de mesagerie Telegram, au precizat Serviciul de Securitate al Ucrainei și procurorii locali.

„În urma loviturilor cu rachete asupra poligonului de antrenament din Iavoriv, peste 50 de membri ai personalului militar au murit, iar aproape 150 au fost răniți", a precizat SBU pe Telegram.

În urma atacului cu rachete, Ucraina declarase că 35 de soldați au fost uciși în această unitate, care se află la 25 km de granița cu Polonia.

Suspectul, originar din orașul Lviv, situat în vestul țării, a fost reținut și este anchetat pentru trădare de țară, a precizat biroul procurorului.

-----------