Comandamentul Forțelor de Operațiuni Speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei a publicat imagini cu modul în care ucrainenii au distrus un convoi rusesc în regiunea Donețk. „În primul rând, este frumos. Dar, mai presus de toate, este necesar”.

Ucrainenii distrug artilerie rusaFoto: Captura

În contextul în care rușii au superioritate numerică, dar și la nivel de artilerie în acest moment, ucrainenii încearcă să facă o prioritate din distrugerea armamentului rus, mai ales când vine vorba de sisteme de rachete cu lansare multiplă.

Forțele de Operațiuni Speciale din regiunea Donețk spun că au distrus un convoi de forțe ruse, care includea vehicule de transport, camioane cu combustibil, blindate, dar și 6 MLRS Uragan.

Experții și analiștii occidentali consideră că progresele Rusiei se vor opri la un moment dat, iar Ucraina va putea contrataca, pentru că toate avansurile obținute de Moscova depind aproape în întregime de consumul unor cantități mari de artilerie, în special de obuze, care sunt trase într-un ritm pe care aproape nicio armata din lume nu l-ar putea susțină mult timp, a spus un înalt oficial occidental citat de Washington Post.

Între timp, Rusia continuă să sufere pierderi grele de echipamente și oameni, punând la îndoială cât mai poate rămâne în atac.

Pe de altă parte, ucrainenii încep să primească armele de mare precizie din Occident, care ar putea să îi ofere în lunile care urmează puterea de a împinge trupele ruse, aducându-le la linia de dinainte de 24 februarie.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro