Bombardamentele rușilor au deteriorat clădirile Institutului de Fizică și Tehnologie din Harkov, unde se află reactorul nuclear „Sursa de neutroni”, a raportat Inspectoratul de Reglementare Nuclear de Stat al Ucrainei pe 25 iunie. „Sursa de neutroni” a fost avariată, relatează Unian.

HotNews.roFoto: Hotnews

În special, au fost avariate: peretele de nord al prelungirii acceleratorului către sala experimentală a instalației; canale de ventilație ale sistemului special de ventilație; conducta de ventilație a clădirii principale a instalației; galeria klystron a sistemului de răcire a acceleratorului; carcase ale generatoarelor diesel ale sistemului de alimentare cu energie de urgență; placarea clădirii principale a instalaţiei.

Personalul continuă să inspecteze clădirile, structurile și echipamentele instalației pentru a identifica eventualele avarii, dar aceste lucrări sunt îngreunate de pericolul constant al unor noi bombardări.

În urma măsurărilor cu un dozimetru portabil, s-a constatat că radiațiile din sala experimentală a clădirii se află în limite normale.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro