Rusia a declarat sâmbătă că a ucis "până la 80" de luptători polonezi într-un bombardament în estul Ucrainei, unde luptele dintre forțele Kievului și cele ale Moscovei sunt în plină desfășurare, potrivit AFP.

Sistem de rachete IskanderFoto: Russian Defence Ministry / TASS / Profimedia

"Până la 80 de mercenari polonezi, 20 de vehicule blindate de luptă și opt lansatoare multiple de rachete Grad au fost distruse în lovituri cu arme de înaltă precizie asupra fabricii de zinc Megatex din orașul Konstantinovka", a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Orașul, care în ucraineană se scrie Kostiantynivka, este situat în regiunea Donețk, care a fost scena unor lupte grele de la lansarea ofensivei rusești în Ucraina la sfârșitul lunii februarie.

Ministerul rus nu a precizat dacă bombardamentele asupra acestui oraș au avut loc vineri sau sâmbătă.

De asemenea, acesta a precizat că "peste 300 de militari ucraineni și mercenari străini, precum și 35 de arme grele au fost distruse în decurs de o zi în Nikolaiev", în sudul Ucrainei.

Niciuna dintre aceste afirmații nu a putut fi verificată imediat în mod independent.

Rusia se referă peiorativ la toți voluntarii străini care luptă alături de forțele ucrainene ca fiind "mercenari".

În aprilie, Ministerul rus al Apărării a afirmat că aproximativ 30 de "mercenari" polonezi au fost uciși în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei.