Rușii s-au împotmolit cu un transportor blindat, așa că l-au abandonat, dar nu înainte să arunce o grenadă înăuntru. Cu toate acestea, ucrainenii au reușit să îl repare.

transportor blindat BTR-82A reparat de ucraineniFoto: captura video

După ce transportorul de personal blindat amfibiu BTR-82A a rămas blocat, rușii s-au gândit să arunce o grenadă înăntru, ca să nu îl poată folosi ucrainenii. Cu toate acestea, ucrainenii au reușit să îl repare și acum se află în serviciul forțelor ucrainene.

De altfel, imagini cu modul în care ucrainenii repară vehiculele militare capturate au devenit virale pe rețelele sociale.

În aprilie, au apărut filmări care arată personalul Ukroboronprom,compania ucraineană de armament, reparând vehiculele rusești capturate pentru a fi reutilizate de către forțele UA. În imagini se puteau vedea T-72B3 Obr 2016 și BMD-4M, precum și un BTR-82A în fundal în curs de pregătire.

Ucraina cere fermierilor care au recuperat vehicule militare să le predea pentru a fi reparate și puse din nou pe front, dar solicită și mecanicilor pricepuți să vină să ajute la efortul de a revitaliza echipamentele recuperate.