O capră din Ucraina a devenit eroină națională după ce a declanșat un șir de grenade rusești în jurul unui spital din Zaporojie, rănind cel puțin 40 de soldați ruși, relatează The Guardian.

O capra miroase echipament militar rusesc capturat la KievFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Forțele ruse întindeau o capcană instalând un fir de declanșare pentru mai multe grenade în jurul unui spital din satul Kinski Rozdorî, potrivit direcției principale de informații a Ucrainei.

Capra, care scăpase dintr-o fermă, s-ar fi îndreptat direct spre capcană și a declanșat o explozie în lanț, rănind zeci de soldați ruși pregătiți pentru o ambuscadă.

  • „Ca urmare a mișcărilor „haotice” ale caprei, animalul „declanșat” mai multe grenade. Ca urmare a unei reacții în lanț, mai mulți (ruși) au suferit răni de diferite grade de severitate.
  • Se crede că cel puțin 40 de soldați ruși au fost răniți. Starea animalului nu este cunoscută în prezent”, spune Serviciul de Informații militare al Ucrainei.

De atunci, capra a fost aclamată drept „Capra de la Kiev”, o referire la Maiorul Stepan Tarabalka, pilotul supranumit „Fantoma de la Kiev„, despre care se crede că a doborât până la 40 de avioane inamice în timpul invaziei Rusiei asupra capitalei.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro