Forţe ucrainene care apără oraşele Lîsîceansk şi Severodoneţk sunt pe pucntul de a fi încercuite, după săptămâni de confruntări armate, a susținut miercuri, la televiziunea rusă, un reprezentant separatst prorus, locotenent-colonelul Andrei Marociko, relatează News.ro care citează AFP.

Orașul Severodonețk în timpul luptelor dintre trupele ucrainene și ruseștiFoto: ARIS MESSINIS / AFP / Profimedia

Forţe ucrainene au fost încercuite în satele Hirske şi Zolote, la o zi după cucerirea localităţii Toşkivka, mai susţine Marociko.

Toate aceste localităţi se află la câţiva kilometri de Sverodoneţk şi Lîsîceansk, devastate de artileria rusă potrivit autorităţilor ucrainene.

”Foarte curând, grupurile (ucrainene) de la Lîsîceansk şi Sievierodoneţk vor fi încercuite”, declară Andreo Marociko la postul Rossiia 24.

La Zolote şi Hirske ”este vorba despre o încercuire totală a militarilor ucraineni”, subliniază el.

El revendică, de asemenea, ”eliminarea unui grup de mercenari străini”.

”Victoriile şi succesele sunt colosale. În ultimele două zile, s-a realizat o muncă enormă”, dă asigurări acest militar separatist.

Locul rezistenţei de la Lîsîceansk şi Severodoneţk este singurul necucerit de către forţe ruse în regiunea ucraineană Lugansk, unde lupte violente de artilerie durează de săptămâni de zile.

Cucerirea acestei zone se află în centrul ofensivei ruse, al cărei obiectiv este cucerirea întregii regiuni ucrainene Donbas.