Întreaga industrie de rafinare a petrolului din Ucraina este paralizată din cauza atacurilor cu rachete ale Rusiei, a declarat miercuri Iurii Vitrenko, șeful Consiliului de Administrație al societății naționale Naftogaz din Ucraina, în cadrul unei conferințe de presă la Kiev, transmite Ukrainska Pravda.

Rafinarie de petrolFoto: Paul Rapson / Sciencephoto / Profimedia Images

„Din nefericire, aceste lovituri au început de fapt chiar în primele zile de război... Toate rafinăriile de petrol din Ucraina sunt în prezent în impas din cauza atacurilor masive și repetate ale agresorului și este dificil să se asigure logistica pentru a furniza produse petroliere pe piața ucraineană, ceea ce duce la penurie", a declarat Iurii Vitrenko.

Vitrenko a menționat condițiile în care Naftogaz se va implica în rezolvarea problemelor legate de combustibil în Ucraina.

„Când vom avea control deplin și o rețea de benzinării, când problema logisticii va fi rezolvată și când vom putea obține resursele necesare pentru a crea o rezervă națională de produse petroliere, atunci Naftogaz va putea să se implice în rezolvarea problemelor de pe piața carburanților și va garanta stabilitatea, transparența și echitatea prețurilor pe această piață", a declarat Vitrenko.