Patru persoane au murit și una a fost rănită după ce un obuz a explodat miercuri la un depozit de muniție de la o unitate militară din regiunea Vladimir, din centrul Rusiei, a anunțat agenția de presă TASS, citând serviciile de urgență, transmite Reuters.

Soldați rușiFoto: Dreamstime.com

Printre victimele de la unitatea militară din Barsovo, regiunea Vladimir, se numără trei militari și un angajat al depozitului de muniție, iar persoana rănită se află la terapie intensivă după explozia obuzului, a declarat pentru TASS un reprezentant al departamentului de urgență al spitalului raional Kirzhach.

Potrivit administrației locale, incendiul a fost stins și locuitorii din apropierea unității militare nu vor fi evacuați.

Presa de stat din Rusia relatează că la fața locului au ajuns Serviciul Federal de Securitate (FSB) și parchetul militar pentru a stabili cauzele exploziei.

Administrația locală susține că „avut loc o detonare spontană a muniției” în timp ce angajații manevrau proiectilul.

Evacuarea locuitorilor satului după detonarea unui obuz într-un depozit dintr-o unitate militară de lângă Vladimir nu este planificată a fi efectuată, a informat administrația districtului Kirzhachsky.

Satul Barsovo din regiunea Vladimir, unde se află unitatea militară, este la 100 de kilometri de Moscova.

Sursă foto: Dreamstime.com