Numărul morților și răniților din rândul forțelor pro-ruse ale autoproclamatei republici Donețk este de peste jumătate din forța sa inițială, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de miercuri dimineață.

Soldați din trupele proruse în orașul SeverodonețkFoto: Alexander Reka / TASS / Profimedia

Ce spun analiștii militari britanici:

  • Bombardamentele grele continuă, în timp ce Rusia presează pentru a învălui zona Severodonețk prin Izium în nord și Popasna în sud. Este foarte probabil ca Rusia să se pregătească pentru desfășurarea unui număr mare de unități de rezervă în Donbas.
  • Autoritățile ruse nu au făcut public numărul total al victimelor militare în Ucraina începând cu 25 martie. Cu toate acestea, autoproclamata Republică Populară Donețk (DPR) publică cifrele privind numărul de victime pentru forțele RPD.
  • La 16 iunie, DPR a recunoscut 2128 de militari uciși în luptă și 8897 de răniți, de la începutul anului 2022. Rata victimelor din DPR este echivalentă cu aproximativ 55% din forța sa inițială, ceea ce evidențiază uzura extraordinară pe care o suferă forțele ruse și pro-ruse în Donbas. Este foarte probabil ca forțele DPR să fie dotate cu arme și echipamente depășite.
  • De ambele părți, capacitatea de a genera și de a desfășura unități de rezervă pe front devine probabil din ce în ce mai importantă pentru rezultatul războiului.

-----------