​Președintele rus Vladimir Putin ar fi dat termen armatei sale să ajungă la graniţele administrative ale regiunii Lugansk până pe 26 iunie, susține ministrul adjunct al apărării ucrainene, Hanna Maliar.

Vladimir Putin Foto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images

„Luptele decisive continuă în zona Severodonețk, iar planurile sau misiunile inamice pe care le-au stabilit sunt să ajungă la granițele regiunii Lugansk până la aproximativ 26 iunie. Acum armata rusă și-a aruncat toate forțele și resursele în luptă pentru a asalta așezările din jur. Rușii încearcă să spargă apărarea trupelor noastre și să le încercuiască”, a spus Hanna Maliar, citată de Ukrainska Pravda.

Forțele ruse au reușit să cucerească orașul Metelkine, la est de orașul strategic Severodonețk, a declarat luni șeful administrației militare regionale din Lugansk, Serghei Gaidai.

Potrivit oficialului ucrainean, rușii și-au intensificat utilizarea artileriei și a loviturilor aeriene pentru a viza pozițiile ucrainene din Severodonețk și din jurul acestuia, în timp ce lupta pentru orașul strategic continuă să se prelungească.

„Ei (rușii) fac eforturi mari în zona industrială a Severodonetsk și la periferia orașului. Același lucru este valabil și în districtele Toshkivka și Ustynivka. Au adunat acolo o cantitate mare de echipamente”, a spus Gaidai. El a precizat că au loc lupte în multe sate din jurul orașelor Severodonețk și Lisiciansk.