O ucraineană de 31 de ani dintr-un sat din Harkov este una dintre femeile abuzate sexual de către soldații ruși în timpul invaziei Rusiei în Ucraina. Ea afirmă că a fost violată în mod repetat de către un soldat rus, care a lovit-o și a tăiat-o pe gât și pe față. Spune că a îndurat totul pentru a-şi vedea din nou copilul şi se declară „norocoasă” pentru că este în viață, spre deosebire de alte femei care nu au reuşit să scape cu viaţă torturii la care au fost supuse de către ruși, potrivit CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

În 13 martie, un soldat înarmat a intrat în subsolul şcolii unde femeia se adăpostea împreună cu fetiţa sa de 5 ani, cu mama, cu sora de 13 ani şi cu fratele de 24 de ani. Bărbatul era înarmat cu o puşcă de asalt şi cu un pistol. Le-a ordonat să se alinieze şi l-a pus pe tânăr să vină în faţă şi să stea în genunchi faţa lui. Altfel, i-ar fi împuşcat pe toţi.

Femeia a povestit că bărbatul a plecat şi s-a întors după o oră sau două, iar în momentul în care se pregăteau să doarmă, i-a ordonat să îl urmeze.

„A împuşcat de două ori tavanul şi a spus că îmi va oferi mai multă motivaţie”

  • „Şi-a îndreptat arma spre mine şi mi-a spus să mă dezbrac. A împuşcat de două ori tavanul şi a spus că îmi va oferi mai multă motivaţie.
  • M-a violat şi mi-a ordonat să mă aşez pe un scaun. Era frig în şcoală, fără sistem de încălzire, şi l-am întrebat dacă mă pot îmbrăca. Mi-a răspuns că pot să îmi iau doar bluza, nu şi lenjeria intimă sau pantalonii”, a afirmat femeia.

Bărbatul, care i-a spus că seamănă cu o fostă colegă de şcoală, a trimis-o apoi la subsol să își ia lucrurile.

  • „Am refuzat, deoarece ştiam că fetiţa mea ar fi plâns dacă m-ar fi văzut. În acel moment, a luat un cuţit şi mi-a spus să fac ceea ce spune dacă vreau să îmi mai văd copilul.
  • M-a violat din nou, mi-a pus un cuţit la gât şi mi-a tăiat pielea de pe gât. De asemenea, mi-a tăiat obrazul şi o parte din păr. M-a lovit peste faţă cu o carte şi m-a plesnit în mod repetat”, a adăugat femeia, conform News.ro.

Tortura s-a terminat pe 14 martie, la ora 7 dimineaţa, când bărbatul i-a spus să îi aducă ţigări, iar după ce i le-a dat, a plecat. În aceeaşi zi, femeia a ajuns în Harkov pe jos împreună cu familia sa, iar acolo a primit îngrijirile medicale necesare.

Ea spune că se simte „norocoasă” să fie în viaţă.