Purtătorul de cuvânt al Kremlinului spune, răspunzând unei întrebări, că nu s-a discutat ca fostul cancelar al Germaniei Angela Merkel să fie un posibil negociator între Federația Rusă și Ucraina.

Angela Merkel si Vladimir PutinFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

„Aici nu vă pot răspunde la întrebarea dvs., în ce măsură doamna Merkel poate juca un asemenea rol în viitor, având în vedere că este pensionară și, de fapt, am auzit declarațiile ei că nu merge la nicio activitate politică.

Vom vedea, vom vedea", a spus Dmitri Peskov, citat de Tass.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului i-a atacat din nou pe ucraineni, susținând că stilul de negociere al acestora „nu a adus nimic bun Ucrainei”.

Anterior, șeful delegației ucrainene, David Arakhamia, a declarat că Kievul ar putea reveni la negocierile cu Moscova până la sfârșitul lunii august, după ce partea ucraineană este probabil să desfășoare o contraofensivă în unele zone. El a mai subliniat că Ucraina nu va accepta „pierderea teritoriului, este imposibil din punct de vedere legal”. Totodată, a adăugat Arakhamia, este posibil să se ia în considerare un acord politic similar celui propus la Istanbul.