O navă de război rusească a încălcat apele teritoriale daneze la nord de insula Bornholm din Marea Baltică, unde se desfășura un eveniment la care luau parte importanți politicieni și oameni de afaceri danezi, au anunțat vineri Forțele Armate Daneze, potrivit The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Danemarca a calificat această acțiune a Rusiei o „provocare inacceptabilă”, notează sursa citată.

Agenția Reuters relatează că nava de război rusească a intrat în apele teritoriale daneze, fără autorizație, în cursul nopții (vineri la 00:30 GMT, 03:30 ora României) și din nou câteva ore mai târziu. Forțele Armate precizează într-un comunicat că nava de război a plecat după ce Marina daneză a stabilit contact radio cu aceasta.

„O provocare rusească profund iresponsabilă, grosolană și complet inacceptabilă, în mijlocul #fmdk”, a scris într-o postare pe Twitter ministrul danez de externe, Jeppe Kofod, referindu-se la Festivalul Democrației din Danemarca.

La acest festival anual participă și înalți oficiali guvernamentali, inclusiv Kofod și prim-ministrul Mette Frederiksen.

„Metodele de bullying nu funcționează împotriva Danemarcei”, a spus Kofod. Ambasadorul rus a fost convocat, a adăugat el.

___