Forțele speciale din Batalionul Azov au doborât un elicopter de luptă rusesc în regiunea Zaporojie, afirmă batalionul într-o postare pe Telegram ce este însoțită și de un clip video cu lovitura.

HotNews.roFoto: Hotnews

Elicopterul Mi-24 „Hind” a fost doborât cu o rachetă trasă cu un lansator Stinger de un luptător din trupele speciale din cadrul Azov.

„Elicopterul incendiat al ocupanților a făcut o aterizare 'neplanificată' chiar în mijlocul câmpului ucrainean. Acum este locația lui permanentă”, se spune în mesajul ce însoțește clipul video.

În imagini se vede cum aeronava zboară foarte aproape de sol pentru a nu fi detectată de radare, însă este ajuns din urmă, din partea stângă, de o rachetă ce provoacă o minge de foc la impact și prăbușirea imediată a elicopterului.

Celălalt elicopter Hind a scăpat de rachete folosind contra-măsuri

Un alt clip, postat pe Twitter, arată și momentele de dinaintea doborârii aeronavei. În imagini se vede că inițial era o formațiune de două elicoptere rusești, ce manevrează deasupra unui mic iaz aflat pe câmp, iar unul dintre ele lansează contramăsuri.

Imediat devine evident și de ce, capcanele termice reușind să deturneze o rachetă lansată spre respectivul Mi-24 „Hind”, proiectilul înfigându-se în pământ.

Celălalt elicopter pleacă zburând la foarte mică înălțime, posibil cu speranța că vreuna dintre lizierele de pe câmp va obtura linia de tragere a operatorului lansatorului antiaerian. N-a avut însă noroc, lovitura efectuată cu Stinger-ul fiind precisă și devastatoare.

Drona care a filmat desfășurarea atacurilor cu rachete asupra aeronavelor rusești s-a apropiat ulterior și a filmat mai de aproape rămășițele elicopterului distrus:

--------------