Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a apărut joi, la o conferință despre tehnologie de la Paris, sub forma unei holograme, făcând referire la „Războiul Stelelor” și al Doilea Război Mondial, relatează The Guardian.

Zelenski a aparut sub forma unei holograme la un targ de tehnologieFoto: Captura video

Zelenski a spus în fața unei mulțimi de sute de oameni la târgul comercial VivaTech că Ucraina oferă firmelor de tehnologie o șansă unică de a reconstrui țara ca o democrație complet digitală.

El a cerut ajutor cu privire la condițiile de împrumut-închiriere, un aranjament în care ajutorul este oferit fără plată, dar cu înțelegerea că hardware-ul va fi returnat.

„Este neobișnuit ca președinții sau șefii de guvern să folosească o hologramă pentru a se adresa oamenilor, dar acesta nu este singurul aspect al „Războiului Stelelor” pe care îl punem în practică”, a spus el.

„Vom învinge de asemenea și imperiul”, a spus el, comparând forțele ruse cu personajele negative din franciza „Războiul Stelelor”.

Zelenski a adăugat că guvernul său va prezenta un plan specific pentru guvernare digitală la o conferință în Elveția, în următoarele săptămâni.

„Nicio altă țară din lume nu vă va oferi o astfel de șansă de a utiliza cele mai avansate tehnologii la nivel de stat”, a spus el, adăugând: „Este un experiment și o revoluție digitală și modernizarea sistemului actual în același timp."

Ucraina a fost lăudată pentru modul în care folosește tehnologia în timpul războiului cu Rusia, utilizând comunitățile cripto pentru a strânge fonduri și chiar făcând apel cu succes la Elon Musk să furnizeze infrastructura pentru serviciile de internet prin satelit.

Urmărește LIVE AICI toate informațiile despre războiul din Ucraina - ziua 113