„Rusia nu este curată ca lacrima”, dar „este ceea ce este” și „nu ne este rușine să arătăm cine suntem”, a spus sfidător ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu pentru BBC, în care oficialul a subliniat că vestul pune presiuni pe ONU să răspândească știri false.

Serghei LavrovFoto: Russian Foreign Ministry Press Service / AP / Profimedia

Lavrov a reluat în interviul pentru BBC ideea că Rusia nu a invadat Ucraina, ci că este o operațiune specială pentru că Rusia nu avea „absolut nicio altă modalitate de a explica Occidentului că tragerea Ucrainei în NATO a fost un act criminal”. A reluat de asemenea și afirmația că rușii vor „denazificarea” Ucraina.

În acest moment jurnalistul BBC a citat un raport oficial al Organizației Națiunilor Unite despre satul ucrainean Yahidne, din regiunea Cernihiv, care spune că „360 de locuitori, inclusiv 74 de copii și cinci persoane cu dizabilități, au fost forțați de forțele armate ruse să stea timp de 28 de zile în subsolul a unei școli… Nu erau toalete, apă… 10 bătrâni au murit”.

"Asta este lupta împotriva naziștilor?" a întrebat Steve Rosenberg de la BBC.

„Este un mare păcat”, a spus Lavrov, „dar diplomații internaționali, inclusiv Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Secretarul General al ONU și alți reprezentanți ai ONU, sunt supuși UNOR presiuni din partea Occidentului. Și de foarte multe ori sunt folosiți pentru a amplifica știrile false răspândite de Occident”.

"Rusia nu este curată ca lacrima. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem."

Întrebat de condamnarea la moarte a celor doi cetățeni britanici de către pro-rușii separatiști și despre faptul că în ochii vestului Rusia este responsabilă pentru soarta lor, Lavrov a spus:

"Nu mă interesează deloc ochii Occidentului. Mă interesează doar dreptul internațional. Conform dreptului internațional, mercenarii nu sunt recunoscuți ca combatanți".

Urmărește LIVE AICI toate informațiile despre războiul din Ucraina - ziua 113