Generalul Mark Milley, președintele Statului Major, a declarat că, în ciuda faptului că forțele ruse depășesc numeric forțele ucrainene din regiunea Donbas, consolidarea de către Rusia a controlului în estul Ucrainei „nu este pecetluită”, relatează CNN.

Generalul Mark MilleyFoto: Kevin Dietsch / Getty Images / Profimedia Images

„Nu există inevitabilități în război. Războiul are multe, multe întorsături. Deci nu aș spune că este o inevitabilitate”, a spus Milley, înainte de a recunoaște că „cifrele îi favorizează în mod clar pe ruși”.

Milley a spus că orașul ucrainean Severodonețk „este probabil ocupat aproximativ trei sferturi de forțele ruse”, dar „ucrainenii se luptă cu ei stradă cu stradă, casă cu casă”.

El a caracterizat, de asemenea, faza actuală a războiului drept o „bătălie foarte grea de uzură, aproape asemănătoare Primului Război Mondial”, menționând că progresul Rusiei în regiune a fost „foarte lent, un pas foarte greu”.

„Rușii s-au confruntat cu multe probleme. Au probleme de comandă și control, probleme de logistică. Au probleme de moral, probleme de conducere și o mare varietate de alte probleme”, a spus Milley. „Și rușii au suferit un număr imens de victime”.

Urmărește ultimele evoluții din a 112-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.