Un atac terorist care a vizat conducerea Ucrainei a fost dejucat de agențiile de aplicare a legii, a declarat un adjunct ministrului de Interne, relatează BBC.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

„Grație informațiilor pe care le primim de la sursele noastre operaționale, am reușit să prevenim un act terorist împotriva conducerii țării noastre”, a spus prim-adjunctul ministrului de interne ucrainean, Yevhen Yenin.

Vorbind astăzi într-un interviu televizat, citat de agenția de presă Interfax-Ucraina, Yenin a spus că nu poate dezvălui niciun detaliu. El a adăugat că „va fi posibil să povestim despre asta mult mai detaliat după victoria” în războiul cu Rusia.

BBC nu a verificat în mod independent declarațiile lui Yenin.

La sfârșitul lunii martie, Ministerul Apărării a anunțat că membrii companiei militare private Wagner plănuiesc o tentativă de asasinat asupra președintelui ucrainean Volodimir Zelensky și a premierului Denis Șmihal, potrivit Unian.net.

Pe 22 martie, un grup condus de un agent al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a fost arestat în oraşul Ujgorod, situat la frontiera Ucrainei cu Slovacia şi Ungaria, a transmis agenţia de presă ucraineană Unian.

Guvernul ucrainean afirmă că echipe de spioni ruşi ar fi încercat să ajungă la Kiev şi să-l elimine pe Zelenski de mai multe ori de la începutul războiului, în 24 februarie.

Urmărește ultimele evoluții din a 112-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.