Separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei au declarat luni că patru persoane au fost ucise și 22 rănite în bombardamentele "masive" efectuate de forțele Kievului asupra orașului Donețk, capitala lor autoproclamată, potrivit AFP.

Denis Pușilin Foto: Alexander Ryumin / TASS / Profimedia

"Patru persoane au fost ucise, inclusiv un copil, și alți 22 de civili au fost răniți în bombardamentele" forțelor ucrainene, au precizat autoritățile separatiste într-un comunicat.

Aceștia au declarat că orașul Donețk a fost supus luni unui "bombardament masiv" din partea forțelor Kievului, "de o putere, intensitate și durată fără precedent" de la începutul ofensivei militare ruse în Ucraina, la sfârșitul lunii februarie.

În decurs de două ore, "aproape 300 de rachete și obuze de artilerie" au fost lansate asupra mai multor zone rezidențiale, au precizat ei la începutul serii.

Separatiștii au afirmat că o maternitate din Donețk a fost lovită de artilerie, dar nu au menționat nicio victimă în acest incident particular. Aceștia au publicat fotografii în care se vedeau geamuri sparte și femei însărcinate care se refugiau pe un coridor.

Orașul Donețk este "capitala" autoproclamatei Republici Populare Donețk, una dintre cele două entități separatiste pro-ruse din estul Ucrainei, a cărei independență nu este recunoscută de comunitatea internațională.

Orașul este situat în apropierea liniei de front dintre separatiști și forțele ucrainene.

Luni dimineață, un reporter AFP din Donețk a auzit cinci explozii.

Liderul regiunii separatiste Donețk, Denis Pușilin, a acuzat luni forțele ucrainene că au "depășit toate limitele" prin "bombardarea zonelor rezidențiale".

El a spus că este "necesar" ca "forțe aliate suplimentare, inclusiv din Federația Rusă, să fie mobilizate" pentru a apăra Donețk.

Estul Ucrainei este scena unor confruntări violente între forțele Kievului și ale Moscovei și aliații lor separatiști, în special în orașul Severodonețk, situat la aproximativ 150 km nord de Donețk.

Urmărește ultimele evoluții din a 110-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.