Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că bilanțul deceselor printre soldații ruși ar putea ajunge la peste 40.000 de soldați până la începutul lunii iulie.

Volodimir Zelenski, in HarkivFoto: Presedintia Ucrainei
  • „Obiectivul tactic cheie al ocupanților nu s-a schimbat - aceștia presează în Severodonețk, există bătălii foarte aprige pentru fiecare metru, precum și în direcția Lisichansk Bakhmut, Slaviansk.
  • Armata rusă încearcă să desfășoare forțe în rezervă în Donbas. Dar ce rezerve pot avea acum? Se pare că vor încerca să-i arunce în luptă pe recruți prost pregătiți și pe cei care au fost adunați prin mobilizare ascunsă. Și asta înseamnă un singur lucru: Rusia poate trece pragul a 40.000 de trupe pierdute în iunie. În niciun alt război în multe decenii nu au pierdut atât de mult”, a scris Zelenski pe pagina sa de Facebook alături de o înregistrare video cu discursul său zilnic.

Deja, de la începutul invaziei, Rusia a pierdut aproximativ 32.150 de soldați, potrivit ultimului bilanț publicat duminică de Statul Major al Armatei Ucrainei.

Potrivit unui consilier militar al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, aproximativ 10.000 de soldați ucraineni au fost uciși de la invadarea țării de către Rusia în februarie.

Totodată, Alexei Arestovici, consilier prezidențial ucrainean, a declarat pentru The Guardian săptămâna aceasta că au fost 150 de morți și 800 de răniți zilnic; un altul, Mihailo Podoliak, a declarat pentru BBC că 100 până la 200 de soldați ucraineni sunt uciși pe zi.

Urmărește ultimele evoluții din a 109-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.