Ofițerul Iurii Kochevenko de la Brigada 95 de asalt transmite printr-o înregistrare video un mesaj motivațional și emoționant pentru forțele armate ucrainene. Acesta relatează că are printre recruți tineri de 18 ani și nu vrea ca fiul și fiica lui să fie nevoiți să ajungă să lupte la rândul lor pentru siguranța lor. „Trebuie să terminăm pentru totdeauna, pentru ca Ucraina să fie liberă, iar copiii noștri să crească fericiți, sănătoși și, ceea ce e mai important, în siguranță”.

Iurii Kochevenko mesaj pentru trupele ucraineneFoto: Captura video

  • Mă gândeam la acești copii chiar la începutul invaziei când au venit noii recruți.
  • Am întrebat care din ei a luptat în 2014. Unul dintre ei a zis: Domnule comandant, am 18 ani.
  • Avea 10 ani în 2014 și acum este forțat să meargă la război pentru că nu am putut să îl oprim atunci și să îl oprim definitiv.
  • Am dat deja mai departe această moștenire generației viitoare, dar nu vreau să dăm mai departe această moștenire. Nu vreau ca fiul meu, fiica mea să termine ceea ce nu am terminat eu, ceea ce nu am terminat noi
  • Așa că indiferent cât de dificil este pentru noi, trebuie să depunem toate eforturile, să ne gândim că trebuie să terminăm acest război, să nu ne lăsăm doborâți de oboseală, de teamă, să terminăm pentru totdeauna, pentru ca Ucraina să fie liberă, iar copiii noștri să crească fericiți, sănătoși și, ceea ce e mai important, în siguranță.
  • Principalul lucru este să credeți în voi, în Forțele Armate, în Ucraina și totul va fi bine. Glorie Ucrainei!

Urmărește ultimele evoluții din a 109-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.