Pentru mulți absolvenți ucraineni, războiul le-a furat una dintre cele mai importante evenimente ale tinereții lor – o petrecere de absolvire, relatează BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ne-au furat ziua absolvirii, ne-au furat copilăria. Și am vrut să arătăm lumii că viața merge înainte, indiferent de condiții", a spus unul dintre absolvenți.

Un fotograf din orașul Ivano-Frankivsk din vestul Ucrainei a decis să surprindă amintirea absolvirii din acest an, în cadrul unei ședințe foto între clădirile distruse din Cernihiv.

Stanislav Senyk a declarat pentru BBC News că a găsit absolvenți de la trei școli din Cernihiv, un oraș la nord-est de Kiev, care a fost sub ocupația rusă în prima lună a războiului.

Fiecare clasă a ales o locație pentru ședința foto care „a arătat cât de rău a fost distrus orașul lor”, a adăugat el.

Unele dintre fotografii au fost făcute în fața unui supermarket distrus. „Acest loc face parte din viețile noastre, cu toții am crescut aici”, spune Olha Babynets, adăugând:

„Am vrut să arătăm lumii că acum trăim așa (...) Suntem copiii care s-au confruntat cu războiul pe 24 februarie și am crescut imediat”.

Senyk speră să vândă fotografiile de la Cernihiv și să doneze banii armatei ucrainene.

Citește și: VIDEO Valsul de adio printre ruinele unei școli distruse de ruși: Absolvenți din Harkiv au dansat și s-au pozat în ținute de bal

----

Urmărește ultimele evoluții din a 109-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.