Autoritățile din Odesa au anunțat că un bărbat a murit după ce s-a așezat pe o plajă minată, în ciuda avertismentelor, relatează Unian.net.

Un copil la plaja Lanzheron din Odesa, în apropiere de o zonă interzisă din cauza ca este minataFoto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

„Acest om, încă o dată, sincere condoleanțe tuturor rudelor și prietenilor, a murit cu mai puțin de o oră în urmă. Odihnindu-se pe plajă. Pe coasta Mării Negre din regiunea Odesa. Nu a murit din cauza unei insolații, nu a unui sabotaj inamic sau grup de recunoaștere, dar a murit - a fost aruncat în aer de o mină", ​​a spus reprezentantul sediului operațional al Administrației Militare Regionale Odesa, Serghei Bratchuk.

El a avertizat încă o dată oamenii să ia în serios panourile cu „mine”.

„Nu știu de câte ori trebuie să repet tuturor celor care încearcă să devină principalul candidat la „Premiul Darwin” pentru cei mai proști și iresponsabili și care, împreună cu copiii - mici sau mai mari - încearcă să facă selfie-uri cu panourile pe care scrie „Mine””, a spus el.

„Acum, când este război si totul este minat. Nu credeți? Nici acest om, din păcate, nu a crezut. Dar a murit din cauza unei mine", a adaugat Bratchuk.

Un ziar local a relatat că totul s-a întâmplat în timp ce soția și fiul despachetau lucrurile, iar tatăl a decis să măsoare adâncimea și temperatura apei.

„Câteva minute mai târziu, o explozie s-a auzit din apă, iar bărbatul a suferit răni incompatibile cu viața".

Urmărește ultimele evoluții din a 108-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.