Soldații ucraineni au folosit sistemul antitanc Stugna-P pentru a distruge un nou vehicul blindat cu soldați ruși aflați deasupra într-o lovitură realizată de la distanță scurtă aproape perpendicular pe direcția sa de deplasare.

Nou vehicul blindat rusesc distrus de ucraineni cu sistemul Stugna-PFoto: Captura video

Vehiculul țintit și distrus de ucraineni este un MT-LB (numit și M1970) un vehicul blindat ușor fabricat în Uniunea Sovietică. Dat în exploatare spre sfârșitul anilor 1960, vehiculul este unul dintre „veteranii” parcului auto al armatei ruse deși aceasta a scos de la naftalină luna trecută și vechile tancuri sovietice T-62.

Noua lovitură este cel puțin a treia înregistrată de ucraineni cu sistemul Stugna-P și distribuită pe platformele social media în care poate fi văzută distrugerea unui vehicul blindat rusesc cu soldați aflați deasupra sa.

În prima dintre ele, apărută pe 20 mai, explozia a fost atât de violentă încât corpurile unora dintre soldații aflați pe vehicul au fost aruncate în aer.

În a doua, distribuită doar o zi mai târziu, a fost surprinsă distrugerea unui vehicul blindat MT-LB, la fel ca în noua înregistrare, doar că de la o distanță mai mare.

Mai nou, soldații ucraineni au început să folosească sistemul Stugna-P, una dintre cele mai versatile arme ale lor, în lovituri directe asupra soldaților ruși sau în atacuri asupra unor depozite de muniție de mici dimensiuni.

Urmărește ultimele evoluții din a 107-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.