Ucraina a acuzat armata rusă că a răpit localnici din regiunea Herson din sudul țării și că îi ține în „camere de tortură”. Reprezentantul permanent al președinției ucrainene în Crimeea, Tamila Tasheva, a spus că în aceste „camere de tortură” sunt închiși în special jurnaliștii și activiștii.

Orasul HersonFoto: Andrey BORODULIN / AFP / Profimedia

Tamila Tasheva, reprezentantul permanent al președinției ucrainene în Crimeea, a declarat că, potrivit informațiilor noastre, aproximativ 600 de persoane reținute sunt „închise în subsoluri special echipate, în camere de tortură, în regiunea Herson”.

Aproximativ 300 de oameni sunt „la subsol” în orașul Herson, iar restul în alte așezări din regiune, a spus Tasheva, relatează agenția de știri de stat ucraineană Ukrinform, potrivit The Guardian.

„Sunt încarcerați în condiții inumane și sunt victime ale torturii”, a spus ea.

Cei reținuți sunt „în principal jurnaliști și activiști” care au organizat „mitinguri pro-ucrainene în Herson și în regiunea acesteia”, după ce trupele ruse au ocupat teritoriul, precum și prizonierii de război, a spus Tasheva.

Unii deţinuţi din regiunea Herson – civili, dar şi combatanţi reţinuţi – au fost trimişi la închisori din Crimeea, a adăugat ea.