​Mai multe explozii au avut loc duminică dimineața devreme în capitala Ucrainei, Kiev, a declarat primarul Vitali Klitschko, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Mai multe explozii în districtele Darnytskyi și Dniprovskyi din capitală", a scris Klitschko pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Serviciile de urgență ucrează deja la fața locului. Informații mai detaliate - mai târziu".

Un martor Reuters a văzut fum în oraș după explozii. Sirenele de alarmă aeriană sunaseră anterior în mare parte din Ucraina, inclusiv în regiunea Kiev.

Cel puțin o persoană a fost spitalizată, dar până duminică dimineața devreme nu a fost raportat niciun deces, a precizat Klitschko.

Primarul orașului istoric Brovary, situat la aproximativ 20 km de centrul Kievului, a îndemnat oamenii să rămână în casele lor, din cauza fumului.

În ciuda atacurilor continue ale Rusiei asupra Ucrainei și a distrugerilor pe scară largă, viața în Kiev a fost relativ lipsită de atacuri în ultimele săptămâni, după ce Moscova și-a îndreptat atenția militară către est și sud.

Sirenele de raid aerian perturbă în mod regulat viața capitalei, dar nu au existat lovituri majore asupra orașului de câteva săptămâni.

Districtul Darnytskyi din Kiev, situat pe malul stâng al râului Dnipro, se întinde de la periferia orașului până la malul râului, în timp ce districtul Dniprovskyi din nordul orașului se întinde de-a lungul râului.

-------------