​Vedeta a gimnasticii din Rusia, Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin, este printre persoanele împotriva cărora Uniunea Europeană a impus sancțiuni.

Vladimir Putin si Alina KabaevaFoto: kremlin.ru

Potrivit unui anunț al UE, Alina Kabaeva este președintele Consiliului de Administrație al Naționalului Media Group (NMG), un holding care deține participații mari în aproape toate principalele mass-media ruse care reproduc propaganda guvernului rus. Membră a Dumei de stat și apropiată a lui Vladimir Putin „ea este responsabilă pentru sprijinirea acțiunilor și politicilor care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei”, se arată în comunicarea UE.

Cine este Alina Kabaeva, iubita lui Vladimir Putin

Alina Kabaeva este una din cele mai laureate sportive din istoria gimnasticii ritmice, cu două medalii olimpice, 14 la campionatele mondiale și 21 la europene. Ea a fost descrisă drept „cea mai flexibilă femeie din Rusia”, iar la un moment dat a pozat odată nud, înfășurată doar într-o blană, într-o revistă pentru bărbați.

În 2008, ziarul „Moskovsky Korespondent” a scris că Putin a divorțat și ar urma să se însoare cu Kabaeva. Informația fost negată de Kremlin și ziarul a fost închis. Dar speculațiile au continuat cu numeroase presupuneri că au mai mulți copii și chiar că s-ar fi cununat în cadrul unei ceremonii ortodoxe private.

Kabaeva a fost o membră pro-Kremlin a parlamentului timp de opt ani, iar în 2014 a fost numită la conducerea grupului de stat National Media, cu un salariu anual de 10 milioane de dolari. În ciuda acestor poziții importante, a fost rar văzută în public în ultimii ani.

Kabaeva a negat în iulie 2013 că ar avea copii, deși circulau informații că ar fi născut o fetiță într-un spital pentru elite din St. Anna, Ticino, Elveția.

Putin, în vârstă de 69 de ani, nu a recunoscut niciodată o relație cu Kabaeva, în vârstă de 39 de ani.