Cyber Command, unitatea de hacking a armatei americane, a desfășurat operațiuni cibernetice ofensive în sprijinul Ucrainei în timp ce aceasta se apără de invazia Rusiei, a confirmat șeful comandamentului, relatează CNN.

HackeriFoto: Maksim Shmeljov, Dreamstime.com

Dezvăluirea subliniază cât de importantă a fost proiectarea puterii în spațiul cibernetic – în sprijinul apărării Ucrainei și pentru a descuraja Rusia să efectueze atacuri cibernetice împotriva infrastructurii SUA – pentru administrația Biden, deoarece continuă să evite implicarea directă a Rusiei într-un război.

„Am efectuat o serie de operațiuni pe întregul spectru: operațiuni ofensive, defensive și informaționale”, a declarat generalul Paul Nakasone într-un interviu pentru Sky News. Un purtător de cuvânt al comandamentului nu a contestat acuratețea articolului, dar a refuzat să detalieze ce au presupus operațiunile comandamentului în Ucraina.

Este o recunoaștere publică rară din partea oficialilor militari americani a operațiunilor de hacking, care sunt adesea învăluite în mister.

Urmărește LIVE AICI toate informațiile despre războiul din Ucraina - ziua 99