Forțe Armate ale Ucrainei au reușit să elibereze pe 1 iunie peste 20 de așezări în nordul regiunii Herson, în mare parte controlată de ruși, a anunțat guvernatorul regiunii, relatează Kyiv Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Hennadiy Lahuta a spus că Ucraina a eliberat peste 20 de așezări în nordul regiunii Herson, iar forțele ucrainene continuă să avanseze spre sudul regiunii, a adăugat el.

Laguta a spus ca aproximativ jumatate din populatie a parasit teritoriul ocupat al regiunii.

Institutul pentru studierea războiului evalua în weekend că forțele ucrainene au început o contraofensivă în apropierea graniței regiunii Herson-Nikolaiev, la aproximativ 70 km la nord-est de orașul Herson.

Serhii Hlan, un oficial din cadrul consiliului regiunii Herson, a declarat sâmbătă că forțele ucrainene „au continuat operațiunile ofensive și au împins inamicul înapoi cu 9 kilometri în districtul Berîslav”.

Hlan a susținut de asemenea că unitățile ucrainene „au rupt gruparea inamicului în două părți și chiar au încercuit gruparea inamicului din Davîdiv Brid”.

Davîdiv Brid a fost în prima linie de săptămâni și a devenit o cale de evacuare pentru civilii care încercau să părăsească Hersonul, care era atacat.

Urmărește AICI LIVE toate informațiile despre războiul din Ucraina - ziua 98