Armata ucraineană spune că a început o contraofensivă împotriva forțelor ruse din sud și a susținut progrese semnificative în direcția Hersonului, relatează CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Serhii Hlan, un oficial din cadrul consiliului regiunii Herson, a declarat sâmbătă că forțele ucrainene „au continuat operațiunile ofensive și au împins inamicul înapoi cu 9 kilometri în districtul Berîslav”.

Hlan a susținut de asemenea că unitățile ucrainene „au rupt gruparea inamicului în două părți și chiar au încercuit gruparea inamicului din Davîdiv Brid”.

Davîdiv Brid a fost în prima linie de săptămâni și a devenit o cale de evacuare pentru civilii care încercau să părăsească Hersonul, care era atacat.

Armata ucraineană a publicat un videoclip cu lovituri de artilerie, pretins împotriva pozițiilor rusești.

„Soldații ucraineni urmăresc și ard echipamentele ocupanților pe pământurile din regiunile Herson și Nikolaiev”, se spune. "Herson, rezistă, suntem aproape!"

Nu există dovezi independente ale progreselor ucrainene.

Citește și:Institutul pentru studierea războiului: Putin cere sacrificii oribile de la soldații săi pentru ocuparea Severodonețkului / Militarii ruși, răniți, slab echipați, lăsați în pragul nebuniei pe front

Urmărește LIVE Aici toate informațiile despre războiul din Ucraina - ziua 95