O refugiată ucraineană din Marea Britanie afirmă că și-a recunoscut boilerul de acasă în vârful unui tanc rusesc fotografiat în orașul Popasna ocupat de forțele armate ale Rusiei, relatează BBC.

Tancuri rusești pe străzile din MariupolFoto: Alexei Alexandrov / Associated Press / Profimedia Images

Alina Koreniuk spune că în o cutie din fotografia realizată de un jurnalist al agenției Reuters se află un boiler pe care familia l-a cumpărat chiar înainte de izbucnirea războiului și pe care nu a mai apucat să îl monteze.

Cuplul și cele două fiice ale lor, în vârstă de 12 și 8 ani, au părăsit Ucraina pe 8 aprilie, fiind primiți de o familie din comitatul Nottinghamshire.

Fotografia făcută la sfârșitul lunii mai arată tancul trecând pe lângă clădiri rezidențiale puternic avariate de bombardamente. Forțele rusești au capturat orașul Popasna din regiunea Luhansk pe 8 mai.

Soldații ruși au furat inclusiv așternuturile copiilor

Koreniuk afirmă că fotografia a fost făcută pe o stradă aflată la doar 5 minute distanță de locuința familiei sale și că soțul ei a fost primul care a văzut-o.

„Mi-a spus: 'Observi ceva ciudat la fotografia asta' și m-a întrebat dacă văd în ea ce vede și el”, relatează ea.

În afară de boiler, în vârful tancului se mai află o față de masă din casa de vară a familiei, așternuturi de pat cu imprimeuri Disney pentru copii și o pătură roșie, toate ale familiei Koreniuk.

O amplă anchetă publicată săptămâna trecută de jurnaliștii ruși de la Mediazona, un site independent ce operează în afara Rusiei, arată că militarii Moscovei au trimis acasă tone de bunuri furate din Ucraina, o înregistrare video arătând cum aceștia au sustras inclusiv o dronă Orlan-10 din dotarea armatei ruse.

Urmărește ultimele evoluții din a 97-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.