Trupele ucrainene s-au retras din orașul Popasna din estul țării, a declarat duminică guvernatorul regiunii Lugansk, confirmând informațiile anterioare potrivit cărora acesta a fost cucerit, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Confirmarea vine după ce liderul cecen Ramzan Kadîrov spusese, duminică dimineață, că trupele sale au preluat controlul asupra celei mai mari părți a orașului Popasna:

„Luptătorii forțelor speciale cecene... au luat cea mai mare parte din Popasna sub control. Străzile principale și cartierele centrale ale orașului au fost complet curățate” .

Guvernatorul din Lugansk, Serhiy Gaidai, a declarat duminică pentru televiziunea ucraineană că trupele ucrainene s-au retras pentru a ocupa poziții mai fortificate:

”Trupele ucrainene s-au retras puțin din Popasna, deoarece orașul a fost bombardat timp de mai bine de două luni. Totul este distrus acolo. De aceea, trupele ucrainene s-au retras pe poziții mai puternice, care au fost pregătite în prealabil”.

Institutul pentru Studiul Războiului a menționat în ultima evaluare că rușii spun că au preluat Popasta, adăugând că însă că trupele de invazie rămân în impas în restul Donbasului.

Forțele rusești au lansat o nouă ofensivă în aprilie de-a lungul celei mai mari părți a flancului estic al Ucrainei, unele dintre cele mai intense atacuri și bombardamente având loc recent în jurul localității Popasna din regiunea Lugansk.

------------