Polonia a oferit Ucrainei 18 tunuri de artilerie autopropulsate AHS Krab, a transmis duminică postul public de radio polonez, citând o sursă guvernamentală, în contextul în care Kievul încearcă să respingă un asalt intens al forţelor ruseşti în regiunea estică Donbas, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Obuzier autopropulsat AHS Krab Foto: kpzfoto / Alamy / Profimedia Images

Confruntată cu bombardamente intense în provinciile sale din est, Ucraina a făcut apel la Occident să îi ofere mai multe arme cu rază lungă de acţiune pentru a putea schimba cursul războiului.

Obuzierele autopropulsate AHS Krab folosesc o muniție de calibru 155mm și au o rază maximă de acţiune de 40 de kilometri.

Agenţia de Informaţii Radio (IAR), care oferă ştiri postului public polonez de radio, a relatat că Polonia a instruit de asemenea circa 100 de artilerişti ucraineni pentru a opera mortierele.

Reuters precizează că guvernul polonez şi Ministerul Apărării ucrainean nu au răspuns încă unei solicitări de a comenta informaţia.

Ucraina a început să primească rachete anti-navă Harpoon din Danemarca şi mortiere autopropulsate de la Statele Unite, a anunţat sâmbătă ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov.

Urmărește LIVE Aici toate informațiile despre războiul din Ucraina - ziua 95